Duitsland

Trier

wat te doen in trier spel

Speuren langs de bezienswaardigheden van de oudste stad van Duitsland.

Sleutels van de stad in Trier

Sleutels van de stad Lazise is een vakantiespel, speurtocht en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud maar eigenlijk gewoon leuk voor het hele gezin.

    • Een spannend vakantiespel voor kinderen
    • Een speurtocht langs de mooiste plekjes van Trier
    • Een leuke en leerzame activiteit om het stadje Trier te ontdekken

     

Voordat je vertrekt naar Trier ontvang je thuis een geheime envelop met uitleg over een speciale missie. Jullie gaan op zoek naar de geheime locatie van de sleutels van de stad. Om deze te vinden moet je opdrachten uitvoeren. Je moet puzzelen, speuren naar antwoorden en goed rondkijken in het stadje. Lukt het jullie om deze missie goed uit te voeren?

Sleutels van de stad Trier

Wat te doen in Trier?

Wat te doen in Trier, de oudste stad van Duitsland? Trier is een stad met een indrukwekkende geschiedenis maar tegelijkertijd ook een levendige plaats waar veel jongeren wonen.

Met Sleutels van de stad ontdek je de mooiste en leukste plekken van de stad.

Wat ga je doen tijdens de speurtocht in Trier?

Volg de route van het spel, bezoek de plekken en neem ook de tijd om verder op ontdekking te gaan. Wij vertellen je graag onze tips voor tussendoor, over wat te doen in Trier tijdens de speurtocht. Meer informatie vind je ook in ons artikel over Trier bezienswaardigheden.

Maak een ritje langs bezienswaardigheden in de Römer Expres. De rondrit met het toeristentreintje duurt ongeveer 35 minuten en brengt je langs allerlei highlights van Trier, zoals de Dom, de Thermen am Forum en het Karl-Marx-huis. Een leuke afwisseling met de speurtocht. Het treintje vertrekt bij de Porta Nigra.

Bewonder de Porta Nigra, oftewel ‘De zwarte poort’. Het is de meest bekende bezienswaardigheid van Trier. De poort is een overblijfsel uit de Romeinse tijd en was onderdeel van de stadsmuur die in de Romeinse periode om de stad Trier stond.

Dwaal rond op de Hauptmarkt, het grote plein van Trier. In de zomer is het hier heerlijk vertoeven op de terrasjes en in de winter is er de gezellige kerstmarkt. Het plein is kleurrijk, levendig en altijd gezellig. Rondom het plein staan kleurrijke huizen uit de Middeleeuwen en Renaissance.

BESTELLEN