sleutels van de stad voorbeeld maastricht

De ‘Sleutels van de stad’ hadden in de Middeleeuwen een symbolische betekenis. Wanneer een koning de stad bezocht, kreeg hij de sleutels van de stadspoorten overhandigd van de stadsbestuurders. Deze bijzondere traditie is het thema in het spel ‘Sleutels van de stad’.

Zijn de sleutels in alle stadjes goed opgeborgen? Hoe zit dat in het stadje dat jij gaat bezoeken tijdens je stedentrip of vakantie? Wat als een kwaadwillig persoon de sleutels vindt, wordt die dan zomaar koning van de stad? Durf jij het aan om op zoek te gaan naar de sleutels zodat deze een veilige plek kunnen krijgen? Geef je dan nu op voor de geheime missie van de sleutels van de stad!

Uitleg van het spel in 3 stappen

Onderstaande uitleg is van toepassing op de uitgebreide spellen voor Cochem, Trier, Brugge, Lazise, Sirmione en Peschiera del Garda. Voor de overige steden hebben we enkel een eenvoudige versie beschikbaar bestaande uit 1 opdracht (de schatkaart met vragen).

1. De geheime envelop

Sleutels van de stad is een speurtocht en vakantiespel voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar leuk om te spelen met het hele gezin. De beleving begint al bij je thuis, want voordat je vertrekt ontvang je een geheime envelop. Jullie zijn geselecteerd voor een speciale missie van het bureau van de sleutels van de stad. Leuk als spannende verrassing zo vlak voor je stedentrip of vakantie.

Bestel het spel en ontvang de envelop binnen 5 dagen bij je thuis. In de envelop Het spel bestaat uit 3 opdrachten. Eén van de opdrachten kun je thuis al spelen. Voor de andere 2 opdrachten moet je het stadje bezoeken.

2. De oude schatkaart van de stad

In de geheime envelop zit een oude schatkaart van de stad. Hiermee speel je opdracht 2 en 3 van het spel. Wanneer je in het stadje bent, ga je op zoek naar alle plekken die staan aangegeven op de kaart. Kies zelf de volgorde waarin je de plekken bezoekt.

Ben je op een plek? Bekijk dan de vraag die daarbij hoort. Zoek, puzzel en speur op de aangegeven plek, om het antwoord te vinden. Het antwoord op iedere vraag bestaat uit één woord. Misschien staat het woord ergens geschreven, maar het kan ook de naam van een gebouw zijn. Het antwoord vul je in op de kaart. Zo ontdek je samen direct de mooiste plekjes van de stad!

3. De geheime locatie

Ben je op alle plekken geweest en heb je opdracht 2 en 3 helemaal afgerond? Als het goed is heb je dan in totaal 3 woorden ontcijferd. Samen vormen deze de geheime locatie. Met behulp van de woorden op de kaart zie je precies waar de locatie zich bevindt in het stadje.

Op de opdracht die je thuis hebt ontvangen, vind je een link. Via die link controleer je of jij de geheime locatie hebt gevonden. Klopt het? Dan is je missie geslaagd!