Duitsland

Cochem

wat te doen in cochem

Een speurtocht door het gezellige stadje aan de Moezel. 

Sleutels van de stad in Cochem

Sleutels van de stad Cochem is een vakantiespel, speurtocht en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud maar eigenlijk gewoon leuk voor het hele gezin.

Sleutels van de stad, editie Cochem

    • Een spannend vakantiespel voor kinderen
    • Een complete speurtocht langs de mooiste plekjes van Cochem
    • Een originele en leerzame activiteit om het stadje Cochem te ontdekken

     

Voordat je vertrekt naar Cochem ontvang je thuis een geheime envelop met uitleg over een speciale missie. Jullie gaan op zoek naar de geheime locatie van de Sleutels van de stad. Om deze te vinden moet je opdrachten uitvoeren. Je moet puzzelen, speuren naar antwoorden en goed rondkijken in het stadje. Lukt het jullie om deze missie goed uit te voeren?

Sleutels van de stad Cochem

Wat te doen in Cochem?

Wat te doen in Cochem? In dit mooie, historische stadje aan de Moezel is genoeg te zien en te beleven. Met Sleutels van de stad ontdek je de mooiste en leukste plekken van het stadje.

Wat ga je doen tijdens de speurtocht in Cochem?

Sleutels van de stad is bedoeld om te ontdekken. Dus neem daar ook zeker de tijd voor. Wij vertellen je graag onze tips voor tussendoor, over wat te doen in Cochem tijdens de speurtocht.

Maak een ritje in de Cochemer Sesselbahn. Vanuit deze stoeltjeslift heb je een prachtig uitzicht op Cochem en de Moezel. De kabelbaan vertrekt vanuit het stadje, waarna je 255 meter omhoog gaat naar een bergstation. Als je boven uitstapt, loop dan ook even naar het uitzichtpunt Pinner Kreuz.

Geniet van de sfeer op het historische marktplein. Een leuke plek om even rond te wandelen of om uit te rusten op één van de terrasjes. De meeste gebouwen aan het plein zijn oude vakwerkhuizen, op de begane grond vind je winkels. Ook staat hier het mooie stadhuis en als centrale punt op het plein, de fontein Martinsbrunnen.

Ga proeven bij één van de oudste mosterdmolens in Europa. De geschiedenis van de molen gaat terug tot in de 18e eeuw. Tijdens een rondleiding kun je leren hoe de mosterd op ambachtelijke wijze gemaakt wordt. En voor de liefhebbers, je kunt ook diverse mosterdsoorten proeven.

BESTELLEN