Italië

Sirmione

wat te doen in sirmione spel

Een speurtocht en ontdekkingsreis op het mooie schiereiland.

Op ontdekking in Sirmione

Sleutels van de stad Sirmione is een vakantiespel, speurtocht en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud maar eigenlijk gewoon leuk voor het hele gezin.

  • Een spannend vakantiespel voor kinderen
  • Een speurtocht langs de mooiste plekjes van Sirmione
  • Een leuke en leerzame activiteit om het stadje Sirmione te ontdekken

Voordat je vertrekt naar Sirmione ontvang je thuis een geheime envelop met uitleg over een speciale missie. Jullie gaan op zoek naar de geheime locatie van de sleutels van de stad. Om deze te vinden moet je opdrachten uitvoeren. Je moet puzzelen, speuren naar antwoorden en goed rondkijken in het stadje. Lukt het jullie om deze missie goed uit te voeren?

Sleutels van de stad Sirmione

Wat te doen in Sirmione?

Wat te doen in Sirmione met kinderen? Misschien een leuke en leerzame speurtocht langs de mooiste plekjes van het stadje?

Sleutels van de stad is een vakantiespel, dus neem de tijd. Geniet ondertussen van het mooie stadje en schiereiland Sirmione. Er is genoeg te ontdekken.

Wat ga je doen tijdens de speurtocht in Sirmione?

Ontdek de mooiste plekjes via een leuke speurtocht in Sirmione.

Bezoek het indrukwekkende Castello de Sirmione. Het stadje Sirmione heeft een mooie entree, door de stadspoort die bij Castello de Sirmione hoort. Het kasteel is tegen betaling te bezoeken. Boven in het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het stadje en het Gardameer.

Speur door de grotten van Catallus. De grotten zijn dé bezienswaardigheid van Sirmione. Hier vind je de overblijfselen van een oude Romeinse villa. En het Antiquarium, een leuk, klein museum waar je iets leert over de geschiedenis van Sirmione en omgeving.

Volg de panoramische route langs het Gardameer. Aan de oostelijke kant van Sirmione loopt een mooie wandelpad. Langs de zestiende-eeuwse kerk Santa Maria Maggiore, zwavelbronnen en leuke strandjes.

BESTELLEN

Nog meer tips? Op de website Vakantie-met-kinderen.com vind je nog meer informatie over het Gardameer met kinderen.