Tips en trips

Mijas bezienswaardigheden: 5 mooie plekken

mijas bezienswaardigheden mijas

Eén van de mooiste witte stadjes van Andalusië.

Het fraaie bergdorpje Mijas ligt aan de Costa del Sol in een heuvelachtig gebied. Op een half uurtje rijden van Malaga. Mijas is één van de meest toeristische stadjes van Andalusië. En dat is natuurlijk niet voor niets. Mijas is een prachtig stadje.

Mijas bezoeken als het wat rustiger is? Ga dan in de avond naar het stadje. Nog beter: blijf een nachtje in het stadje slapen. In de avond komt Mijas tot rust en dan heerst er een heerlijke ontspannen sfeer. Dan, als de toeristen weg zijn, beleef je pas echt het authentieke Andalusische leven.

Mijas bezoeken? Deze Mijas bezienswaardigheden moet je zeker bezoeken

De witte huisjes

Mijas staat bekend om de witte huisjes. Het is één van de mooiste ‘pueblos blancos’ in Andalusië. Mijas heeft een mooie ligging in bergen. De witte huisjes zijn tegen de bergen aangebouwd. Erg bijzonder om te zien. En als je gelukt hebt, mag je misschien wel ergens binnen kijken. De witte huisjes zijn de bekendste Mijas bezienswaardigheden.

bezienswaardigheden mijas bezoeken

Strand Mijas

Strand Mijas ligt aan de middelandse zee. Een uitgebreid zandstrand van maarliefst 12 kilometer lang dat zich uitstrekt langs de kustplaatsen La Cala, Riviera en Calahonda. Strand Mijas is een heerlijke plek om te ontspannen op een zomerse dag.

Tuk-Tuk rijden in Mijas

De leukste manier om Mijas te verkennen is met de elektrische Tuk-Tuk. Daarbij kun je kiezen uit verschillende routes: van 25, 35 of 45 minuten. In de Tuk-Tuk krijg je een tablet waar je informatie kunt lezen over alle bezienswaardigheden in Mijas.

Wat moet je niet doen? In het bergdorpje Mijas is het mogelijk om ezel te rijden. Ook hier staat het dorpje om bekend. Wij raden je echter sterk af om dit te doen. De ezels worden slecht verzorgd en moeten in de hitte zware toeristen dragen. Niet doen dus!

Plaza de Toros Mijas

Een mooie bezienswaardigheid is de Plaza de Toros in Mijas. Een kleine arena die in het jaar 1900 werd gebouwd op aanvraag van de inwoners van het stadje. Ook de arena heeft de karakteristieke witte kleur. Plaza de Toris Mijas heeft een ovale vorm en dat is uniek ten opzichte van de andere arena’s in Spanje.

Santuario de la Virgen de la Peña

Eén van de meest drukbezochte Mijas bezienswaardigheden is Santuario de la Virgen de la Peña. Een kapel die werd uitgehakt in een rots. Een bijzondere plek om te bezoeken. De naam betekent ‘het heiligdom van de maagd van de rots’. Ga je Mijas bezoeken? Dan mag je een bezoek aan de kapel eigenlijk niet overslaan.

Mijas is een mooie bestemming tijdens het een rondreis door Andalusië.

mijas bezienswaardigheden