Tips en trips

Ontdek Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer Dinky Toys

Een bijzondere speelgoedcollectie en allerlei leuke activiteiten.

Met Sleutels van de stad ontdek je samen de mooiste plekken van een stadje. Dus laten we ook graag zien wat de hotspots zijn op de route. Tips voor tussendoor: bijzondere bezienswaardigheden en leuke adresjes om wat te eten en drinken met kinderen. Een leuke tip voor Sleutels van de stad Deventer is Speelgoedmuseum Deventer, waar jong en oud plezier beleven aan de bijzondere speelgoedcollectie.

Speelgoedmuseum Deventer, sinds 1932

Ben je met kinderen in Deventer? Breng dan ook zeker een bezoek aan Speelgoedmuseum Deventer. Dit bijzondere museum bestaat al sinds 1932! Met ruim 13.000 objecten vind je er de grootste openbare speelgoedcollectie van Nederland.

Superleuk voor kinderen, maar eigenlijk is er voor zowel jong als oud genoeg te beleven. In het museum vind je speelgoed in allerlei soorten en maten. Bijzondere poppen en poppenhuizen, treinen, mechanisch- en optisch speelgoed, bordspellen en games. Kortom, voor iedereen is er wel iets leuks te vinden!

Speelgoedmuseum Deventer Blikken speelgoed in beweging

Het Speelgoedmuseum Deventer is geopend van woensdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. In schoolvakanties ook op dinsdag. Het museum beschikt over een garderobe met kluisjes, toiletten, een verschoonruimte, winkel en koffiecorner. Bij het museum zijn geen parkeermogelijkheden. Op de website Deventer.nl vind je informatie over parkeren in Deventer.

Activiteiten bij Speelgoedmuseum Deventer

Bij Speelgoedmuseum Deventer worden iedere zaterdag leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Een leuke activiteit is bouwen met constructiespeelgoed van vroeger en nu. Hoe leuk is het dat kinderen dan kunnen bouwen met speelgoed uit de jaren ’30 van de twintigste eeuw?

Andere leuke activiteiten zijn de magische voorstelling met de toverlantaarn of een demonstratie van mechanisch speelgoed. Wil je precies weten wanneer er wat te doen is? Kijk op de website van het Speelgoedmuseum bij de activiteiten agenda.

Teken jij ook voor het Speelgoedmuseum?

Ieder jaar bezoeken tienduizenden kinderen en (groot)ouders het Speelgoedmuseum Deventer. Een uniek museum, maar helaas wordt er gesproken over sluiting van het museum vanwege problemen in de cultuursector in Deventer. De collectie vertegenwoordigt een grote cultuurhistorische waarde, die voor bezoekers te bezichtigen zou moeten zijn.

Wil jij dus in de toekomst het Speelgoedmuseum Deventer nog kunnen bezoeken? Geef het speelgoedmuseum een toekomst en teken de petitie.

Speel je Sleutels van de stad in Deventer, dan is Speelgoedmuseum Deventer een leuke tip voor tussendoor.