Tips en trips

Heidelberg bezienswaardigheden: onze tips

heidelberg bezienswaardigheden stad

Een historische stad in Duitsland, met een prachtige ligging.

Wauw! Als je foto’s ziet van Heidelberg, dan wordt je toch direct nieuwsgierig naar het stadje? Wij in ieder geval wel! En met ons ook vele andere toeristen. Het stadje trekt ieder jaar veel toeristen vanuit de gehele wereld. En dat is niet voor niets. Heidelberg is een prachtige en bruisende stad en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Heidelberg bezoeken en Heidelberg bezienswaardigheden

Dit is Heidelberg, gelegen in het zuidwesten van Duitsland. Op ongeveer 4 uur rijden van Nederland. Uiteraard afhankelijk van waar je precies woont. Heidelberg is een mooie bestemming voor een lang weekend weg, of iets langer. Even een stukje rijden met de auto, maar zeker niet te ver weg.

Maar een bezoek aan Heidelberg is ook prima te combineren met je vakantie. De stad ligt dichtbij de snelweg. Dat maakt het een zeer aangename tussenstop, op weg naar je vakantie in bijvoorbeeld Italië.

Heidelberg ligt aan de Neckar, ingeklemd tussen twee bergen. De prachtige historische Altstadt is een bezoek meer dan waard. Mooie barokke gebouwen, in allerlei kleuren, oude bruggen en heel veel fraaie en gezellige pleintjes en straatjes. Allemaal prachtige Heidelberg bezienswaardigheden.

Heidelberg kasteel: hoogtepunt van de Heidelberg bezienswaardigheden

Van alle Heidelberg bezienswaardigheden is dit het hoogtepunt: het imposante kasteel van Heidelberg. Een gigantisch gebouw op een heuvel. Jammer genoeg is het kasteel wel voor een deel verwoest, maar het is nog steeds een indrukwekkend aanzicht.

De bouw van het kasteel heeft enkele eeuwen geduurd. De start was in de 14e eeuw en het werd in de 17e eeuw afgerond. Daarom zie je ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance.

Het kasteel krijgt dagelijks veel bezoekers. Ten eerste omdat het absoluut de moeite waard is om te bezichtigen, maar ten tweede ook omdat het wordt gebruikt voor theatervoorstellingen, banketten, openluchtmusicals, klassieke concerten en meerdere evenementen.

Ga hier zeker even rondkijken. Maak een wandeling in de tuin van het kasteel en bewonder de schitterende oude beelden. Vanaf het kasteel geniet je ook van een fraai uitzicht over de stad.

Heidelberg bezoeken? Kijk voor meer informatie op de website Heidelberg.de.