Tips en trips

Dinant bezienswaardigheden: waarom bezoeken?

dinant bezienswaardigheden ardennen

Waarom moet je dit stadje in de Ardennen eens bezoeken?

De fraaie ligging aan de Maas. De skyline met de hoge herenhuizen en daarachter de nog hogere rotswanden. En dan bovenop de rotswanden: de citadel van Dinant, een prachtig historisch bouwwerk. Dinant is één van de mooiste stadjes van België. Hier moet je zekers eens naartoe!

Dinant ligt in de Ardennen, niet ver van de Franse grens. Tussen de Maas en een groen heuvellandschap. Een stukje geschiedenis: in de middeleeuwen speelde de stad een belangrijke rol bij de verdeding van de Maas. Daarvan is de citadel van Dinant het bewijs en een prachtig overblijfsel. Wat ons betreft is de prachtige citadel dé reden om Dinant te bezoeken.

Waar staat Dinant nog meer om bekend? Drink je graag een speciaal biertje? Dan ken je Dinant wellicht als de plaats waar oorspronkelijk het abdijbier Leffe werd gebrouwen.

Citadel van Dinant

De citadel van Dinant is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Dinant. Vanaf de maaskade kun je met een kabelbaan naar boven. Nog leuker is het om de oude trappen te nemen, in totaal 408 treden.

Boven op de citadel van Dinant, op 100 meter boven de stad, heb je een indrukwekkend uitzicht over land en water. Naast de citadel vind je boven ook een taverne met een grote speeltuin voor de kinderen. Om de citadel te bewonderen en om meer te leren over de geschiedenis kun je een rondleiding volgen. Deze duurt ongeveer 50 minuten.

Kijk voor meer informatie op de website van de citadel van Dinant.

Dinant bezienswaardigheden: wat is er nog meer te doen?

De citadel van Dinant is het absolute hoogtepunt van alle Dinant bezienswaardigheden, maar in en rondom het stadje is nog veel meer te beleven.

Bezoek het Huis van Sax. De uitvinden van de saxofoon, Adolphe Sax, is hier geboren. Dinant is hier trots op en dat is te zien. Overal in de stad kom je prachtige gekleurde saxofoons tegen. Het Huis van Sax is een leuk en interactief museum. Je leert hier, hoe kan het ook anders, meer over de saxofoon.

Maak een rondvaart op de Maas. Een leuke manier om meer van het stadje Dinant te zien. En je vaart ook langs de omliggende dorpen en andere Dinant bezienswaardigheden.