Frankrijk

Gordes

wat te doen in gordes spel

Speuren door de straatjes en steegjes van het charmante Gordes.

Sleutels van de stad in Gordes

Let op: beschikbaar vanaf april 2020.

Sleutels van de stad is een speurtocht, vakantiespel en stadswandeling in één. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook leuk voor volwassenen. Hoe het precies werkt lees je in de uitgebreide speluitleg.

 

Sleutels van de stad, editie Gordes

    • Een speurtocht in Gordes, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk
    • Een leuk en leerzaam vakantiespel om het stadje te ontdekken
    • De route brengt je naar de mooiste en leukste plekken van Gordes

Wat te doen in Gordes?

Wat te doen in Gordes? Het dorp is gelegen bovenop een heuvel en heeft een prachtig aanzicht. Gordes is ook het decor geweest voor meerdere bekende films, waaronder ‘A Good Year’. Gordes wil je ontdekken, en natuurlijk kan dat met Sleutels van de stad.

Wat ga je doen tijdens de speurtocht in Gordes?

Sleutels van de stad is een leuk vakantiespel en direct ook een stadswandeling. Wij vertellen je graag onze tips voor tussendoor, over wat te doen in Gordes tijdens de speurtocht.

Ronddwalen door de charmante straatjes. Neem de tijd om te genieten van de sfeer in Gordes. Het dorp heeft tal van leuke steegjes, straatjes en pleintjes om rond te wandelen. Er zijn ook genoeg leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes te vinden, vooral rondom het kasteel.

Bewonder moderne kunst in een zestiende eeuws kasteel. Veel straatjes in Gordes leiden naar het kasteel, in het hart van het dorp. Het stamt uit de zestiende eeuw. In de twintigste eeuw werd het bewoond door kunstenaar Victor Vasarely. Nu vind je er werken van de Vlaamse kunstenaar Pol Mara.

Ga op zoek naar de mooiste uitzichtpunten. Met name in het hoogseizoen kan het erg druk zijn in Gordes. Wil je even de rust opzoeken? Loop dan gerust even weg van de toeristische massa, dan ontdek je vanzelf een aantal mooie, rustige plekjes met mooie uitzichten op het dal.