Tips en trips

Bouillon bezienswaardigheden: wat zijn de mooiste plekken?

bouillon bezienswaardigheden

Eén van de mooiste steden van de Ardennen.

Bouillon is één van de mooiste steden van de Ardennen. Vanaf Utrecht is het ongeveer 4 uur rijden naar deze stad. De stad ligt in een prachtige omgeving. De Ardennen is een mooi gebied om te wandelen, fietsen of voor andere sportieve activiteiten. Maar ga zeker niet voorbij aan het stadje Bouillon. Wij hebben de mooiste Bouillon bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de mooiste Bouillon bezienswaardigheden?

Maak een wandeling langs de Semois. Bouillon ligt aan een rivier. Wanneer je een wandeling maakt langs het water, maak je op een leuke manier kennis met het stadje. Je komt dan vanzelf de mooiste plekjes tegen.

Bouillon staat bekend om het middeleeuwse kasteel van Bouillon dat hoog boven de stad uittorent. Vanaf de torens van het kasteel heb je een schitterend uitzicht over stadje en op rivier de Semois. Een bekende bezienswaardigheid binnen het kasteel is de roofvogelshow.

Belvédère de Bouillon is een houten utizichttoren. De toren ligt een stukje buiten het stadscentrum. Maar men zegt dat dit het mooiste uitzichtpunt van Bouillon is. En daarom is het eigenlijk ook een niet te missen bezienswaardigheid. Vanuit hier zie je de stad, het kasteel maar ook de weidse natuur.

Bezoek de gele kerk: Église des Saints Pierre et Paul. Deze bezienswaardigheid ligt niet ver van het kasteel en is de moeite waard om even te bezichtigen. Met name dus vanwege de bijzondere gele kleur. Binnen zie je ook een aantal bezienswaardige schilderijen.

Meer informatie vind je op de website Ardennen.nl.

bouillon bezienswaardigheden semois