Tips en trips

Bacharach bezienswaardigheden: wat te doen in Bacharach?

wat te doen in bacharach bezienswaardigheden

Bewonder het romantische stadje aan de Rijn.

Bacharach is een romantisch stadje aan de Rijn. Gelegen op ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Koblenz. Op ongeveer 4 uur rijden van Utrecht. De omgeving van Bacharach is schitterend. Met groene heuvels, mooie wijngaarden en fraaie kastelen.

bacharach bezienswaardigheden omgeving

Wat te doen in Bacharach?

Bacharach heeft een mooie oude binnenstad. Het stadje wordt omringd door een oude vestingmuur. Wat te doen in Bacharach? Maak een mooie stadswandeling en bewonder de middeleeuwse architectuur. Drink een heerlijke wijn in de mooie wijnbar van Bacharach. Of bezoek de burcht Stahleck en geniet van een prachtig uitzicht over de stad.

Wat zijn de mooiste Bacharach bezienswaardigheden?

De oude stadsmuur is één van de mooiste Bacharach bezienswaardigheden. In 1344 werd begonnen met de bouw van deze muur en rond 1400 was de muur klaar. De muur heeft door de jaren heen behoorlijk wat moeten doorstaan zoals de Dertigjarige Oorlog en diverse branden.

De houten skeletbouw huizen zijn kenmerkend voor Bacharach en de streek. Langs de Rijn, aan de vestingmuur, zie je een hele rij van deze kenmerkende huizen. Een aantal mooi bewaard gebleven huizen zijn het Oude Huis uit 1368 en huis Utsch uit 1585.

De burcht Stahleck torent hoog boven het stadje Bacharach uit. Bezoek je de burcht, dan wordt je beloond met een fraai uitzicht. Over het stadje Bacharach maar ook over de Rijn en de schitterende groene omgeving.

bacharach bezienswaardigheden burcht

Camping Bacharach

Camping Bacharach? Een mooie camping in Bacharach is camping Sonnenstrand. Een mooie camping, direct gelegen aan de Rijn. Met een mooi zandstrand. Een mooie uitvalsbasis om het stadje Bacharach en de Bacharach bezienswaardigheden te ontdekken.